Morkos yra labai naudinga daržovė, turinti gausybę savybių, kurios padeda palaikyti gerą sveikatą.
Pirma, morkose yra gausu antioksidantų, tokių kaip karotenoidai (pvz., beta-karotinas), kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir uždegimu organizme. Šios medžiagos taip pat gali padėti apsaugoti nuo daugelio ligų, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, vėžį ir kitas lėtines ligas.
Be to, morkose yra gausu vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą C, folio rūgštį, kalcį, kalio ir magnio. Šios medžiagos padeda palaikyti sveiką kraujotaką, nervų ir raumenų funkcijas, taip pat pagerina virškinimą ir imuninę sistemą.
Morkos taip pat yra gerai žinomos dėl savo naudingų skaidulų, kurios padeda išlaikyti normalią virškinimo sistemą ir reguliuoti cholesterolio kiekį organizme. Be to, morkos gali padėti suteikti organizmui reikiamų angliavandenių, baltymų ir kitų maistinių medžiagų.
Galų gale, morkos yra labai mažai kaloringos ir lengvai prieinamos, todėl jos yra puikus pasirinkimas norint išlaikyti sveiką svorį ir gerą fizinę formą. Jų galima vartoti įvairiais būdais, įskaitant virtus, keptus, šviežius ir troškintus, ir jas galima naudoti įvairiuose patiekaluose, tokiuose kaip sriubos, padažai, salotos ir kt.