Štai Graikinių riešutų pašteto receptas:
Ingredientai:
- 2 puodeliai Graikinių riešutų
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 skiltelės česnako
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio juodosios pipirės
Instrukcijos:
- Pirmiausia, supilkite Graikinius riešutus į maisto procesorių ir perdirbkite juos, kol susidarys glotnus ir kremastas skystis.
- Į riešutų masę supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sulčias. Toliau trinkite maisto procesorių, kol visi ingredientai bus gerai sumaišyti ir susimaišę.
- Supjaustykite česnako skiltelės ir įmaišykite jas į riešutų masę.
- Pabarstykite druska ir juodąja pipirėmis ir sumaišykite viską gerai.
- Pateikite paštetą kaip užkandį ant duonos arba sausainių.
Graikinių riešutų paštetas gali būti laikomas šaldytuve uždarytoje talpykloje iki 5 dienų. Rekomenduojama jį pasmaugti prieš pat patiekiant. Skanaus!