Štai receptas, kaip pasigaminti skanų Graikinių riešutų padažą:
Ingredientai:
- 1 puodelis Graikinių riešutų
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 skiltelė česnako
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio juodosios pipirės
Instrukcijos:
- Supilkite Graikinius riešutus į maisto procesorių ir perdirbkite juos, kol susidarys glotnus ir kremastas skystis.
- Į riešutų masę supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sulčias. Toliau trinkite maisto procesorių, kol visi ingredientai bus gerai sumaišyti ir susimaišę.
- Supjaustykite česnako skiltelę ir įmaišykite ją į riešutų masę.
- Pabarstykite druska ir juodąja pipirėmis ir sumaišykite viską gerai.
- Padažą galite skrudinti daržovėms arba naudoti kaip padažą ant salotų ar kitų patiekalų.
Graikinių riešutų padažas gali būti laikomas šaldytuve uždarytoje talpykloje iki 5 dienų. Skanaus!