Graikinių riešutų džiovinimo ir paruošimo darbai

Graikinius riešutus galima nusipirkti jau džiovintus arba jie gali būti paruošti namuose.

Norint džiovinti graikinius riešutus namuose, reikia juos nuvalyti ir išdžiovinti rankšluosčiu arba popierine servetėle. Tada reikia supilti riešutus ant keptuvės arba keptuvės lankelio ir kaitinti vidutiniu ugnies intensyvumu, reguliariai maišant. Riešutai turėtų keptis apie 10-15 minučių, kol jie taps šiek tiek tamsesni ir pradės sklaidytis kvapas.

Paruošti graikinius riešutus patiekimui, pirmiausia reikia juos atidaryti. Tai galima padaryti naudojant riešutų plytelę arba plyštais plyšinant. Po to reikia nuvalyti ir nušluostyti likusią odą ir daleles.

Graikinius riešutus galima valgyti žalius, tačiau jie yra skanūs ir naudingi patiekiamų ir desertų ingredientais. Jie gali būti pjaustyti ir įtraukti į salotas, kepinius, užkandžius arba desertus. Taip pat juos galima sutrinti ir naudoti kaip kruopų pakaitalą arba pagrindą sriuboms ir padažams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *