Savojinis kopūstas yra labai naudinga daržovė, turinti daugybę maistinių medžiagų ir gali suteikti daug privalumų žmogaus organizmui.
Ši daržovė yra puikus šaltalankių, C, K ir folio rūgšties šaltinis, taip pat yra vertingas baltymų, angliavandenių ir skaidulų šaltinis. Savojinis kopūstas taip pat yra gera kalio, kalcio, magnio ir geležies šaltinis, kurie yra reikalingi sveikam raumenų, kaulų ir kraujo funkcijoms.
Savojinis kopūstas taip pat yra gera antioksidantų šaltinis, turintis kancerogeninių medžiagų slopinimo savybių, taip pat yra naudingas virškinimo trakto sveikatai, stimuliuoja imuninę sistemą ir gali padėti sumažinti uždegimą organizme.
Galima valgyti savoju kopūstu žalią arba jį virti, kepti ar troškinti. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad virimo procesas gali sumažinti šios daržovės maistinę vertę, todėl geriausia valgyti savoju kopūstu žalią arba šviežią. Taip pat svarbu vengti per didelio jo suvartojimo, nes gali sukelti pilvo pūtimą ir sutrikdyti virškinimo sistemą.