Ingredientai:
- 6-7 obuoliai
- 1 1/2 puodelių miltų
- 1 puodelis cukraus
- 1/2 puodelio sviesto (kambario temperatūros)
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Instrukcijos:
- Šiltoje orkaitėje iki 180°C temperatūros sumaišykite sviestą ir cukrų. Pridėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
- Miltus sumaišykite su cinamonu, kepimo milteliais, vanilės ekstraktu ir druska. Pridėkite šiuos sausus ingredientus palaipsniui į sviestinių mišinį ir sumaišykite, kol gaunate vientisą tešlą.
- Nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais gabalėliais. Sumaišykite obuolius su 1/4 puodelio cukraus ir cinamonu.
- Sudėkite apie 2/3 tešlos į 23 cm skersmens kepimo formą. Padėkite obuolių gabalėlius ant tešlos ir uždėkite likusią tešlą viršuje. Pabarstykite 1/4 puodelio cukraus ant viršaus.
- Kepkite obuolių pyragą orkaitėje iki 50-60 minučių, kol tešla iškils ir viršus taps gražiai apskrus. Jei pastebite, kad viršus per stipriai ruda, galite uždengti pyragą folija.
- Išimkite obuolių pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą galite pjaustyti ir patiekti su šviežia grietine ar ledais. Skanaus!