Lengvas ir skanus obuolių pyrago receptas

Ingredientai:

  • 6-7 obuoliai
  • 1 1/2 puodelių miltų
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelio sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Instrukcijos:

  1. Šiltoje orkaitėje iki 180°C temperatūros sumaišykite sviestą ir cukrų. Pridėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
  2. Miltus sumaišykite su cinamonu, kepimo milteliais, vanilės ekstraktu ir druska. Pridėkite šiuos sausus ingredientus palaipsniui į sviestinių mišinį ir sumaišykite, kol gaunate vientisą tešlą.
  3. Nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais gabalėliais. Sumaišykite obuolius su 1/4 puodelio cukraus ir cinamonu.
  4. Sudėkite apie 2/3 tešlos į 23 cm skersmens kepimo formą. Padėkite obuolių gabalėlius ant tešlos ir uždėkite likusią tešlą viršuje. Pabarstykite 1/4 puodelio cukraus ant viršaus.
  5. Kepkite obuolių pyragą orkaitėje iki 50-60 minučių, kol tešla iškils ir viršus taps gražiai apskrus. Jei pastebite, kad viršus per stipriai ruda, galite uždengti pyragą folija.
  6. Išimkite obuolių pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą galite pjaustyti ir patiekti su šviežia grietine ar ledais. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *