Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu

Receptas juodųjų serbentų uogienei su šokoladu:

Ingredientai:

  • 500 g juodųjų serbentų
  • 200 g cukraus
  • 50 ml vandens
  • 50 g tamsiosios šokolado lazdelės, supjaustytos gabalėliais
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

  1. Nuplaukite ir nuimkite serbentų kamienus.
  2. Užpilkite juodąsias serbentas, cukrų ir vandenį dideliame puode ant vidutinės ugnies.
  3. Virkite, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps ir sultys pradės išsiskirti.
  4. Sumažinkite ugnį ir leiskite uogienei virti, kol serbentai suminkštės, apie 10-15 minučių.
  5. Pašalinkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite supjaustytus tamsiosios šokolado gabalėlius ir vanilės ekstraktą.
  6. Maišykite, kol šokoladas ištirps ir visi ingredientai gerai sumaišysis.
  7. Palaukite, kol uogienė atvėsins ir supilkite į stiklinius indelius arba sandarų konteinerį.
  8. Laikykite uogienę šaldytuve iki 1 savaitės.

Uogienė puikiai tinka kaip užkandis ar priedas prie jogurto, kokteilių ar ledų. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *